Badeværelset

Badeværelset er et rum der kræver fleksibel belysning. Der skal være stemningsfyldt lys til afslapning og kraftigt lys, så du kan se dig ordentligt i spejlet. Det er vigtigt at vælge lamper som har giver en god farvegengivelse. En loftslampe eller downlights giver god generel belysning, og lamper rundt om spejlet giver godt arbejdslys. Flere små lyskilder spreder lyset bedre end få store. Lysdæmper giver dig mulighed for at skabe en afslappende stemning, når du ønsker det.

Fordi badeværelset er et vådrum er der strenge tekniske krav til belysningen i dette rum. Vand og elektricitet er en dårlig kombination, og derfor er der specielle sikkerhedskrav til afstanden mellem lamper og blandingsbatterierne i bruseren/badekarret. Disse regler skal sikre, at du ikke kommer i kontakt med strømførende dele, og at der ikke kommer vand i lamperne.

Lamper ved spejlet

Lys ved spejlet på badeværelset er helt uundværligt, da der er der du ofte starter dagen med at kigge på dig selv, børste tænder, lægge make-up, redde hår og barbere dig. Så god belysning på badeværelset generelt er en virkelig god ide. 

Vi anbefaler ofte lamper til badeværelset der er lavet af glas eller metal som kan tåle frugtigheden, som ofte er noget højere der. 

En god ide er at vælge nogle lamper, som kan justere i lysstyrken, da du måske ikke har lyst til fuld belysning om aftenen eller om natten.

Du kan se udvalget af væglamper her.

Generel belysning på badeværelset

Spots på badeværelset er en rigtig fin løsning, da det giver et klart lys, som kan nå store dele af rummet. 

Du kan enten vælge spots som er plan med loftet eller spots som dem du ser her, som du monterer på loftet. Disse som du ser til højre er fra Antidark Easy serien, som er en virkelig god lampe, da den kan justeres, alt efter hvor du gerne vil have mest lys, de kan også pege direkte nedad. 

Vi anbefaler også ofte en plafond, som giver et duset, men stærkt lys, så det ikke er noget der skær i øjnene, men de lyser store dele af rummet op. Se vores udvalg af plafonder og loftslamper her.

Antidark EASY W75 Hvid miljøbillede

Zoner på et badeværelse

Badeværelset er opdelt i 4 zoner, som defineres ud fra afstanden til vand.
IP indikerer tæthedsgraden af en lampe, hvor første ciffer er beskyttelse mod berøring eller indtrængen af støv og andet ciffer indikerer beskyttelse mod indtrængen af vand. Jo højere tal desto mere er lampen beskyttet.

Zone 0

Kun for lamper, som er beregnet for brug i et badekar eller svømmebassin, minimum IP 67 12 volt.

Zone 1

Kun for lamper forsynet med 12 volt fra en transformer, som er placeret i zone 3.

Zone 2

Lamper, som er minimum IP44.

Zone 3

Alle lamper, som opfylder normale standarder for lamper.

Indkøbskurv

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.