Lamper i stuen

Stuen er ofte et rum med rigtig mange funktioner, da den skal kunne rumme alle beboere og deres behov. Belysningen skal derfor være rimelig fleksibel. En god idé er at placere lamper i forskellige højder, og med dæmper, så du har muligheden for at skrue ned, da der kunne være behov for dette i andre situationer. 

God belysning er gennemtænkt belysning og er tilpasse alle de mennesker som bruger rummet. I kan evt. sætte jer ned sammen og lave en list med ting, stuen bliver brugt til, så der bliver taget højde for alle aktiviteter og hvilket lys der skal bruges dertil. 

Ofte er det dette rum, de fleste synes er svært, at finde den rette belysning til, så vores råd er også, kombiner gerne forskellige lamper i forskellige højder. Tænk på, at du skal have lys nok til at vaske gulv på mørke dage, men du skal også kunne have hyggelige vinteraftener med dæmpet belysning. 

Loft- og spotbelysning

En god metode til at skabe spændende belysning er at bruge spotlys. Har du eksempelvis en pejs eller brændeovn, så lys den op med en spotskinne. Du kan gøre det samme med hylder, reoler, malerier eller et møbel. Du kan gøre det ved ting du ønsker at fremhæve eller for at skabe zoner i rummet.

Både spotskinner og downlights bør placeres mod væggen, da effekten af lyset bliver bedre mod en flade. Tænk på at lave fokuspunkter og arbejd ud fra formen på rummet. Spotskinner og downlight bør placeres ca. 30-60 cm fra væggen.

Se vores loftslamper her.

Antidark Easy Spot

Væglamper

Alle frie vægge bør have et belysningspunkt. Der findes et stort udvalg af væglamper, og de kan bruges både på vægge uden møbler, over sofaen eller lænestolen. Vær opmærksom på, at pæren ikke blænder. Brug evt. en lysdæmper, hvis man kan se pæren direkte. Væglamper placeres 120-180 cm over gulvet, alt efter hvilken type det er. 

Se vores væglamper her.

Gulv- og bordlamper

De bruges ofte til at skabe en spændende indretning, eller steder hvor der ikke er mulighed for loft eller væglamper, eller måske bare fordi det giver mest mening at bruge en gulvlampe eller bordlampe. 

Gulv- og bordlamper skal supplere andre lamper fra loftet og væggene. Der må gerne være flere forskellige i et rum, de behøver ikke være fra samme serie, der findes så stort et udvalg af lamper, der komplimentere hinanden godt.

Se vores udvalg af bordlamper og gulvlamper.

Secto Gulvlampe
Indkøbskurv

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.